Naše práce

Úprava okolí a dokumentace stavu drobných památek - původní litinové kříže na kamenných podstavcích:

Kříž u cesty směrem k Černému lesu a kříž u cesty směrem k bývalé vesnici Svatomírov (Zwarmetschlag).

WGS84 souřadnice : 48.6074225N, 14.4010369E

WGS84 souřadnice : 48.5990364N, 14.3981617E

Úprava okolí a renovace lavičky u sochy sv. Jana Nepomuckého na Holém vrchu.

WGS84 souřadnice : 48.5957428N, 14.4091647E

Obnova zděné  kapličky na cestě do Černého lesa - původní cesta vedoucí do Rožmberku nad Vltavou.

Počáteční stav a postup obnovy.

WGS84 souřadnice objektu: 48.610823°N, 14.396783°E

Ochrana proti zatékání vody do stromové dutiny u dvojice buků - "Fagus sylvatica 'Atropurpurea', Buk lesní červenolistý" . Buky rostou v areálu kostela sv. Michaela Archanděla v Horním Dvořišti, který je spolu s přilehlým "pohřebištěm" a ohradní zdí chráněnou památkou.

Očištění památníku padlým v 1.světové válce.

1931 - Proti soše Jana Nepomuka, směrem k jihozápadnímu rohu náměstí, je v roce 1931 postaven památník padlým. Je v masivním, trojhranném provedení z kamene od kamenického mistra Köppla z Rožmberku, který jej vyrobil jako svoji běžnou práci. Plán k němu zdarma zhotovil Emmerich Zwettler z Horního Dvořiště č. 106, který v této době navštěvuje Akademii umění v Mnichově. Vojenská helma odlitá z bronzu s vhodnou ozdobou spočívá na orlu vytesaném z kamene.

Nápis na trojhranném kameni zní:

"Těm, kteří bojovali a padli za čest a vlast v neznámých dálavách."

(Denen, die für Ehre und Vaterland in unbekannten Weiten gekämpft und gefallen sind).

Po stranách pomníku se nad zemí zdvihají dvě bronzové, na železných podstav‑ cích umístěné tabulky se jmény vojáků, padlých v 1. světové válce a pocházejících z Horního Dvořiště. Trojúhelníkový prostor okolo památníku je obehnán masivním železným řetězem, spočívajícím na trojhranných žulových pilířích.

Provedení síťových zábran proti ptactvu u mříží ve vstupech do kostela. Provedení očištění a následné natření mříží vstupů do kostela a kovových bran (brána a branka) v ohradní zdi (nátěr kovářská barva kovově šedá). Dále byla nově natřena ohradní zeď vápenným nátěrem.

Renovace kamenného kříže s kamenným podstavcem a plastikou v prostranství před ohradní zdí u kostela sv. Michaela Archanděla v Horním Dvořišti.

Spolek tovaryšů z Myšlan